info@theesmakerij.nl

Veelgestelde vragen

WAAR KOMT JULLIE THEE VANDAAN?

Wij bedenken zelf de theecombinaties en laten deze mixen bij een biologische theeleverancier in Duitsland. Duitsland? Ja, Duitsland! Daar is het aanbod van biologische kruiden namelijk veel groter. En omdat wij jou willen verrassen met bijzondere theemixen, kiezen wij voor een gecertificeerde Duitse bio-ondernemer.

De biologische kruiden zelf worden niet in Duitsland verbouwd. Zo komen de appelstukjes van APPLE PIE DAY bijvoorbeeld uit Turkije en de rooibos van ROSES ARE PINK uit Zuid-Afrika.

ZIJN DE THEEMIXEN BIOLOGISCH?

Onze thee is biologisch gecertificeerd, maar omdat wij de thee in een andere verpakking verkopen, mogen we het niet biologisch noemen. Wij zeggen daarom liever dat onze thee natuurlijk en puur is.

Wij geloven dat bewust en gezond leven de basis is van persoonlijke ontwikkeling en het creëren van jouw ideale leven. Daarom eten wij biologisch en suikervrij. Wist je dat in sommige theemixen gesuikerde stukjes fruit zit? Of aroma waardoor er kleine hoeveelheden suiker in je thee kunnen zitten? Wij houden niet van geraffineerde suikers en drinken het liefst een gezond kopje kruidenthee.

WAAROM KRUIDENTHEE?

Groene en zwarte thee bevatten theïne. Theïne zorgt voor alertheid. Het kan zijn dat je dat liever niet wilt.

Hou je van de kracht van kruiden? Dan kun je bewust kiezen om theïnevrije thee te drinken. Wil je meer energie, ga dan voor thee met munt en citroen en bij griep doet een theemix met gember wonderen.

Wist je trouwens dat kruidenthee officieel geen thee genoemd mag worden? Alleen thee gemaakt van de theeplant Camellia Sinensis is thee (zoals witte, groene, zwarte en oolong thee) en onze theemixen heten daarom ook wel kruideninfusies.

EN IS DE THEE OOK FAIRTRADE?

Onze biologische theeleverancier is aangesloten bij Ethical Tea Partnership, een organisatie waar bedrijven samenwerken aan goede omstandigheden voor mens en natuur tijdens het produceren van thee.

WAAROM THEE MET ZONDER ZAKJE?

Wij willen jou laten zien dat kruidenthee niet zweverig is, maar volgens ons moet thee wel de ruimte krijgen om te ‘zweven’. Onze mixen bestaan uit lekker grote stukken kruiden. Die hebben de ruimte nodig om te kunnen zwemmen, waardoor alle smaken goed vrij komen. Nog een fijn voordeel van losse thee, je bepaalt zelf hoeveel je gebruikt en hoe sterk jouw kopje thee wordt!

WAAROM VERSCHILLEN DE HOEVEELHEDEN PER THEEMIX?

Onze theemixen bestaan uit veel verschillende ingrediënten: gemberstukjes, muntblaadjes, citroenschil, roze peper. Je kunt je voorstellen dat een stukje gember meer weegt dan een muntblaadje, maar net zoveel ruimte inneemt. Daarom weegt een theelepel CHAI CHAI CHAI 3 gram en een theelepel EAT YOUR GREENS maar 1 gram. Ben je benieuwd hoeveel koppen thee je van 50 gram kunt zetten? Die vraag wordt hieronder beantwoord.

HOEVEEL KOPJES THEE KUN JE ZETTEN VAN EEN THEEMIX?

Dat ligt aan de theemix die jij koopt. Ben je fan van CHAI CHAI CHAI? Dan kun je minimaal twintig keer genieten van 70 gram thee. Is EAT YOUR GREENS helemaal jouw ding? Dan slurp je minimaal vijfentwintig kopjes weg bij 25 gram. Wil je weten waarom de hoeveelheden verschillen per theemix? Lees dan het antwoord op de vorige vraag.

HOE ZET IK EEN GOED KOPJE THEE?

Kruidenthee maak je door kokend water op 1 à 2 theelepels losse thee te gieten en 5 tot 10 minuten te laten trekken. Je krijgt de lekkerste kop thee als je eerst de kruiden in een theefilter in een theeglas of theepot hangt en daarna het hete water erop schenkt. Wil je weten hoe je jouw favoriete thee precies moet maken? Dat staat op de achterkant van de verpakking!

KAN IK JULLIE THEE OOK IN DE WINKEL KOPEN?

Je kunt onze theemixen kopen bij een aantal winkels en horecazaken waar onze thee ook wordt geserveerd. Op dit moment kun je jouw zakje thee bemachtigen bij Bezoekerscentrum Nunspeet. Ben je benieuwd waar deze hippe en gezonde tentjes zitten? Bekijk het overzicht hier! Om teleurstellingen te voorkomen, raden we je aan om van tevoren even te informeren welke theesmaken er worden verkocht.

WIE HELPEN ER MEE?

Leuk dat je het vraagt! Wij hebben een ontzettend tof team om ons heen van creatieve ondernemers en behulpzame familieleden.

Ons logo en de verpakkingen zijn ontworpen door Elles Boot. Zij is grafisch vormgever. We maken graag even reclame voor Elles, bekijk hier nog meer van haar prachtige ontwerpen.

Hendrik-Jan is mijn man is eigenaar van Outdoor Centrum Nunspeet. Regelmatig zijn er bedrijfsuitjes of familiedagen waar een theeproeverij een onderdeel van is. Top dat hij dat regelt!

Kan jij iets betekenen voor Theesmakerij en wil jij deel uit maken van ons team met toffe, hippe, positieve en inspirerende mensen? Laat het ons weten!

WAAROM MOET IK THEE VAN THEESMAKERIJ KOPEN?

Je moet helemaal niets! Daar zijn wij van overtuigd. Natuurlijk vinden we het geweldig als jij jouw leven verrijkt met onze zelfbedachte theemixen en hierdoor een stukje bewuster en gezonder gaat leven. De beste ideeën ontstaan door lekker te ontspannen en tijd te nemen voor jezelf. Dat doen wij zelf ook. Kunnen wij iets betekenen voor jouw creatieve plannen? Of heb je een meesterlijk concept voor een nieuwe theemix? Laat het ons weten!

IK HEB NOG EEN VRAAG!

Dat vinden we leuk! Stel je vraag via e-mail, bel of whatsapp ons op telefoonnummer 06-29390938, laat een bericht achter op onze Facebook-pagina of vraag het in real life als wij op een event staan. Ook voor tips, creatieve ideeën of spannende verhalen kun je ons altijd bereiken.